Verdens dyreste sjakkspill

Det er ingen tvil om at sjakk er et spill som har tiltrukket eliten i hundrevis av år. Figurene minner om en svunnen tid hvor hester, tårn og bønder var en viktig del av krigføring, og hvor kongen og dronningen var de viktigste brikkene i spillet. Dette elitefokuset har gjort at det har dukket opp eksklusive sjakkspill på markedet til helt svimlende summer, som kun kan brukes av eliten. Disse sjakkspillene er museumsgjenstander og antakelig er de ment som kunst fremfor til bruk som sport.

old chess

Det aller dyreste sjakkspillet i verden koster svimlende 9,8 millioner dollar. Det heter Jewel Royale Chess Set, og det er laget av gull og platinum, og har diamanter, safirer, rubiner, smaragder og både svarte og hvite perler. Det er så intrikat at hver eneste figur er et smykke – men det er definitivt ikke noe som den vanlige mannen i gaten kan kjøpe.

Det nest dyreste sjakkspillet i verden er Art of War Chess Set som koster 750 000 dollar. Det er laget av Victor Scharstein, og figurene er laget av rent gull og har alle tenkelige edelsteiner. Brettet i seg selv er også nydelig med kinesiske symboler og gullruter som brikkene står på.

Det tredje dyreste sjakkspillet i verden er J. Grahl Chess Set som ble laget allerede i 1972. Det er laget av gull og sølv, og alle figurene er intrikate og utskjært som europeere fra middelalderen. Bare detaljene i brikkene gjør at spillet er så høyt i verdi.