Strategispill på nett

Strategispill krever at man tenker gjennom det man gjør, og legger en langsiktig plan. Det er evnen til å tenke langsiktig som er nøkkelen til å lykkes i disse spillene, og det er nettopp dette som er spillenes utfordring.

Mange strategispill går ut på at man skal styre et land eller erobre landområder. Spillet Risk er et godt eksempel på dette. Risk er et kjent brettspill, men spillet kan også spilles på Internett. I nettversjonen av spillet skal man prøve å oppnå globalt herredømme. Det gjelder å legge en god plan, ta kontroll over hæren, og sende dem ut til ulike områder. Hver spiller har sin egen hær som de kontrollerer, og spillerne skal prøve å ta territorier fra hverandre og til slutt få kontrollen over hele kartet eller spillebrettet.

Når spillet starter, velger spillerne de territoriene de vil kontrollere. Spillerne velger etter tur, til alle territoriene er opptatt. Deretter skal spillerne plassere ut hærene sine, og kampen begynner. Spillerne skal angripe og erobre, men samtidig er det viktig at de ikke glemmer å forsvare de territoriene de allerede kontrollerer. Det er denne balansegangen som krever strategisk og langsiktig planlegging.

Poker er et annet strategispill som krever langsiktig tenking. Man må legge opp en strategi, både for hvilke hender man vil spille, og hvordan man skal spille de ulike hendene. Man finner mange pokertips på nettet, og det er også mange pokersider der man kan teste ut tipsene i praksis. Man kan for eksempel spille poker på Labrokes.

Strategispill er noe helt annet enn flaksbaserte spill, og det er kanskje derfor så mange spillere liker strategispill. Det er alltid morsomt å kunne kontrollere sine egne odds, og øke vinnersjansene gjennom å legge opp en fornuftig strategi og spille klokt. Ofte er det spilleren med den beste strategien som vinner.