Sjakk på nett

Det finnes et stort utvalg av sjakkspill på Internett. Man kan spille mot seg selv, mot datamaskinen, eller man kan velge å la datamaskinen spille mot seg selv, og bare se på.

Sjakk er et morsomt og lærerikt spill, og når man spiller mot datamaskinen, kan man som regel stille inn vanskelighetsnivået. Det er veldig vanskelig for en nybegynner å slå en datamaskin, men dersom man stiller vanskelighetsgraden til nybegynnernivå, vil datamaskinen gjøre nybegynnerfeil, slik at spillerne også har sjansen til å vinne. Da er det mye morsommere å spille, for det er ingen som liker å tape hele tiden.

Sjakk på nett kan spilles både på datamaskinen og på mobiltelefonen. Noen spill kan til og med gi spillerne tips om hvilke trekk de bør velge. Sjakk er ganske lett å lære, men spillet er vanskelig å mestre, fordi det er så mange variabler man må tenke gjennom. De beste spillerne tenker mange trekk framover, og bygger opp en langsiktig strategi. Sjakk på nett er den perfekte måten å lære mer om spillet. Da kan man ta seg tid, teste ut strategier, og venne seg til å tenke langsiktig. Og man trenger heller ikke å finne en motspiller.