Norway Chess

Norway Chess er en av de aller største sjakkturneringene i verden. Det er en turnering som holdes hvert år, og hvor de høyest rankede sjakkspillerne i verden inviteres til å være med i konkurransen. Det som begynte som en sped idé om en sjakkturnering i Rogaland har vokst til enorme høyder og internasjonal anerkjennelse.

chess

Magnus Carlsen har vært en selvskreven deltaker i alle de årene hvor det har blitt arrangert Norway Chess. Men turneringene har også tiltrukket seg kjente spillere som Vishy Anand og legenden Gary Kasparov. Det er eliten som spiller i turneringen, og det er en sterk kamp for å hevde seg i toppen.

I 2016 skal Norway Chess arrangeres i samarbeid med Altibox i april. Da spilles det ni runder med de største spillerne, og det er lagt opp til en spennende konkurranse også i år. Spillerne som er bekreftet til å delta er Magnus Carlsen, Vladimir Kramnik, Anish Giri, Levon Aronian, Maxime Vachier-Lagrave, Veselin Topalov, Sergey Karjakin, Pavel Eljanov, Pendyala Harikrishna og et spennende wildcard gis til en foreløpig ukjent person gjennom kvalifiseringsrunder. Denne imponerende deltakerlisten fører til at turneringen får enorme mengder oppmerksomhet, både i Norge og internasjonalt.