Norske sjakkspillere

Norge er en nasjon som de siste årene har utmerket seg innen den spennende sporten sjakk. Dette er i aller høyeste grad på grunn av Magnus Carlsen. Han har fått sjakk til å gå fra å være en litt spesiell hobby som mange hadde i skjul, til å bli en høyst allment akseptert sport. Han har vist at det er mulig å være kul og smart, samtidig som man er god i sjakk.

Magnus Carlsen er flere ganger verdensmester i sjakk og ble stormester i sjakk allerede i en alder av 13 år. Han har vunnet det aller meste som går an å vinne innen sjakkverden, og det er han som har satt Norge på kartet innen sjakk.

Men Carlsen er ikke den eneste sjakkspilleren vi har i Norge. Det er 11 stormestere i Norge nå, og dette er de høyeste tittelen som er mulig å få innen sjakk. En annen sjakkspiller som er verdt å nevne, er Jon Ludvig Hammer. Han har siden 2009 vært nummer to i Norge etter Carlsen, og er en av de største talentene innen sjakk i Norge.

I tillegg til disse to er det også mange andre profilerte mennesker som har satt sitt merke på sjakkverdenen. En av dem er Hans Olav Lahlum. Forfatteren, historikeren, skribenten og sjakkspilleren har vært ekspertkommentator på mange mediedekninger av store sjakkturneringer, og hans spennende karakter er god underholdning for de aller fleste.