Magnus Carlsen

Sjakkspilleren Magnus Carlsen er en av Norges største idrettsstjerner. Den unge spilleren fra Tønsberg ble allerede som 15-åring rangert som en av verdens 100 beste sjakkspillere, og har siden den gang blitt kåret til verdensmester i alle sjakkgrener mange ganger.


Innenfor både sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk er det få spillere som klarer å slå Carlsen. Siden 2010 har han blitt rangert som verdens beste spiller, med kun tre unntak. Carlsen er en spiller med fryktløs vilje, noe som har holdt han blant verdens beste i en årrekke. Som en fortsatt ung spiller har Magnus Carlsen mange år igjen som en av verdens ledende idrettsutøvere innenfor sjakk.

Store prestasjoner

Prestasjonene til Norges sjakkstjerne Magnus Carlsen kan nevnes i fleng. Han har vunnet VM i sjakk i både 2013, 2014 og 2016. Fra VM i hurtigsjakk har han to gull, en sølv og en bronse. Fra VM i lynsjakk har han tre gull, to sølv og en bronse. Magnus Carlsen har også en rekke andre utmerkelser fra sportsverdenen. Han har samtlige Sjakk-Oscar, Årets Peer Gynt i 2011, og har vunnet Folkets idrettspris hele fire ganger. Dette er ingen dårlig rekke med premier for en 27 åring. Vi gleder oss til å se fortsettelsen på sjakk-kongens karriere!