Finnes det vinnerstrategier i Rulett? Å, ja da.

Tanken virker kanskje fremmed: Rulett er som å slå krone og mynt, altså et rent sjansespill som ikke har noe med strategi å gjøre. Eller? Svaret er faktisk nei. Det finnes strategier. Og hvorfor ikke? Rulett er et spill som, akkurat som sjakk, foregår innen gitte parametere. Fordi rulett tilbyr stor variasjon i hvordan man kan satse, for eksempel på mange tall samtidig, tallsekvenser og -kombinasjoner, samt farger, åpnes det for kreativ tenking.

Det første man skal vite er at varianten som kalles for europeisk rulett er bedre, fordi det i den andre, den amerikanske, finnes to grønne felter: Null og dobbelt-null. Amerikansk rulett har en fordel på spilleren, så styr mot den europeiske. Det finnes nettsider av høy kvalitet som hjelper deg til å navigere til de beste rulettspillene på nett.

Så til de rene strategiene, som vi bare skal se på helt kort. Det er mange steder å lese seg grundig opp på hver enkelt av dem, forskjellige steder på nettet.

Martingales system er en metode som enkelt forklart går ut på å doble innsatsen på en tapt kombinasjon. En kombinasjon kan være at du har satt en innsats på f. eks. odde- eller partall, eller f.eks. bare spilt på fargen svart eller rød. Ved tap sier Martingales at du skal doble samme innsats, og holde deg til én farge. Ved tap skal du gå tilbake til opprinnelig innsats. Hele systemet er basert på prosentvis sannsynlighet for gjentagende resultat, og i test har det gitt gevinster.

D`Alemberts system er basert på beregninger av sannsynligheten for at samme hendelse inntreffer to ganger på rad. Dette er et av de tryggeste systemene å spille med. Hovedforskjellen fra Martingales er at du her øker innsatsen mindre ved tap. Du øker innsatsen med én etter tap, og reduserer innsatsen med én etter gevinst. Dette systemet kan brukes på rød/svart, 1-18/19-36 og odde-/partall. Også her skal du bli værende ved den opprinnelige kombinasjonen, og ikke endre noe underveis.

Setter du deg inn i disse metodene har du en klar fordel! Men viktigst av alt: Øv med fiktive penger før du går live. Tvi tvi, og bruk gevinstene godt!