Barentsmesterskap i sjakk 2002

Barentsmesterskapet i sjakk 2002 som gikk av stabelen i midten av juni, var kun det andre Barentsmesterskapet i historien. Turneringen ble arrangert i Alta, med Alta Sjakklubb i spissen og SBUs Norske Komité som støttespillere.

Godt oppmøte

Totalt fant mer enn 40 ivrige sjakkspillere veien til Alta, og hele 14 av dem var fra Russland. Mesterskapet hadde også som mål å virke som en rekrutteringsplattform for yngre spillere, og det ble derfor også arrangert en turnering for barn og unge. I denne stilte 15 håpefulle, som forhåpentligvis fikk blod på tann når det gjelder sjakk.

Russisk dominans

Til tross for at kun 14 av 40 spillere var fra Russland var det russerne som stilte sterkest i alle de fire klassene. Mesterklassen ble vunnet av Dmitrij Sklyarov, mens 11-åringen Artem Kozar tok hjem førsteplassen i klasse 1. Klasse 2 og barne- og ungdomsklassen ble også vunnet av russere, henholdsvis Ruslan Nemkin og Aleksei Gritsaj. Til tross for at det var russerne som dominerte øverst i toppen var det også flere nordmenn som tok pallplass. Leon Simula som spiller for Narvik ble nummer to i mesterklassen, mens arrangørens egen Jan Gunnar Bakke tok andre plass i klasse 2.